HK i Norge tar din pensjon på alvor

Hvilke gleder må du velge bort når du blir pensjonist?

Nesten ingen har skjønt hvor lite de kommer til å få i pensjon. Gjør smarte valg mens du er i jobb, så kan du få mer å leve av som pensjonist.

Kollasj med mange ting som f.eks. PC, lampe, planter, gitar, mat osv.. Foto.

PEnsjonsstatus

Fagbevegelsen har kjempet gjennom pensjon fra første krone, lovforslaget ligger hos stortinget og skal etter planen innføres i 2023. HK jobber nå for at stortinget må fremskynde prosessen slik at ingen mister en viktig del av sin pensjonsopptjening!

Pensjonsordboka

Viktige begrep og ord du må kunne for å navigere i pensjonsjungelen

Hva betyr egentlig tjenestepensjon? Hva er pensjonsreformen og hva betyr den for meg? I pensjonsordboka nøster vi opp i begrepene som ofte brukes i forbindelse med pensjon, slik at du enkelt skal forstå hva du har å leve av når du ikke lenger jobber.

podKast

Pensjon så du forstår det

Vet du hva som er viktigst  å være oppmerksom på for å få en pensjon du kan leve av? Hør HK i Norge sin podkast «Ordna forhold». Selv om du ikke kan noe om pensjon, kommer du til å forstå dette. Episoden forteller deg om hvilke deler pensjonen din kan bestå av, og hva som skjuler seg bak begrepene alderspensjon, obligatorisk tjenestepensjon og avtalefestet pensjon.

Kollasj med mange ting som f.eks. PC, lampe, planter, gitar, mat osv.. Foto.